Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Vše o IVSA výměnách

IVSA Exchanges

Co?

IVSA výměny jsou výměny mezi dvěma, nebo více IVSA chapters. Standardně se jedná o týdenní, nebo víkendové (3 denní) výměny, ale jsou možné i delší. Tyto výměny se pořádají za účelem poznání nových zemí, jejich kultur, jejich veterinární medicínou a také získání nových přátel a tím i kontaktů.

Kromě výměn se také pořádají IVSA kongresy a symposia, které se každý rok konají v jiné zemi a sjíždí se na ně členové všech IVSA.

 

Jak?

Nejdříve se dohodnou alespoň přibližná data která nejvíce vyhovují oběma stranám. Otevřou se přihlášky na výměnu a až je dostatek lidí (většinou 10), tak se začne řešit doprava. Bližší informace o lidech, co přijedou (alergie, food preferences atd.), program pro ně a naše nápady pro náš program u nich (většinou se sejdeme třeba v SICu nebo v IVSA kanclu, a tam velkou část z toho vyřešíme).

Vzhledem k tomu, že my vytváříme program pro ně, tak je potřeba si udělat i čas v týdnu, kdy budou oni u nás (nejlepší je, když můžou všichni), v rámci programu pro ně si musíme mezi sebou rozvrhnout vaření a přípravu jídla pro ně, případný úklid, chození a dopravu na místa, kde bude probíhat program, přítomnost s nimi na programu (samozřejmě si to taky pořádně užít), řešit vzniklé komplikace, logistiku a taky pomoct zajistit ubytování, pokud bude potřeba - je to pěkná fuška, ale stojí to za to!

Jediná věc, kterou platíte na výměně je doprava a fee (dle délky 500 - 1000 Kč). Vše ostatní (jídlo, ubytování, výlety atd.) platí hostitelská IVSA.

 

Přihlášení na výměnu

Přihlášení probíhá pomocí online dotazníku (aktuální pro daný rok vždy od října v sekci Výměny nebo na Facebooku).

Nejdůležitější část jsou IVSA zásluhy, podle nich vybíráme, kdo pojede (více zásluh, větší šance že pojedete). Můžeš se přihlásit kolikrát chceš, ale snažíme se, aby každý jel jen na jednu výměnu, aby měli šanci i ostatní. Proto nám do dotazníku nezapomeň pořádně rozepsat, proč si bys měl jet zrovna ty a jakou výměnu bys preferovali nejvíc, tyhle informace jsou pro nás důležité při výběru, pokud bychom tě vůbec neznali případně pokud bychom se nemohli rozhodnout při výběru, ale když nic nenapíšeš, tak to nijak nevadí.

 

Těšíme se, že se potkáme na výměně! wink 

 

Jazyky

ČeštinaEnglish

Kontakt

IVSA Brno, Czech Republic, z.s.

Palackého třída 1946/1
621 42 Brno

IČO: 22673661
DIČ: CZ22673661

+420 605 303 242

ivsa.brno@gmail.com